Begin 2023 verhuizen Olle en ik naar Friesland. Hieronder lees je hoe wij veertien jaar lang met veel plezier onze kleinschalige hondenuitlaatservice runden in het Nijmeegse.

Waar?

– Ik haal honden op in Beek – Ubbergen, Berg en Dal, Heilig Landstichting en in het Nijmegen ten zuiden van de Waal (dus niet in Nijmegen-Noord).


Mee Met Bobby werkt in verschillende hondenlosloopgebieden. Bijvoorbeeld de losloopgebieden in Heumensoord, de Groesbeekse bossen en de Hatertse Vennen en het bos rondom de Kuil bij Berg en Dal. Door de afwisseling in loopgebied letten de honden beter op. Wat daarbij ook helpt is dat ik het tempo erin houd.

Waarmee?

Met een keurig grijs busje. In mijn hondenbus is het goed toeven, want:
– De bus beschikt over airco en een dakventilator.
– Sneeuw en ijs zijn geen probleem voor mijn busje, want ik heb winterbanden.
– Mee Met Bobby stelt eer in een schone hondenbus. Van buiten, maar vooral ook van binnen. Daarom ben ik volcontinu aan het schoonmaken. Zo zitten de honden nooit in de haren en het zand van een ander.

Karin Lavrijsen in haar grijze hondenbus

De nieuwe bus met achterin 4 afgescheiden plekken en Runa op de passagierstoel.

Bijzonder is dat iedere hond zijn eigen plek in het busje heeft. Er staan twee benches in, die geschakeld zijn opgesteld, zodat er in totaal vier gescheiden plekken zijn. Mijn eigen hond Runa zit naast mij in haar autotuigje. Doordat de honden van elkaar afgeschermd zijn, is er in het busje van Mee Met Bobby nooit ruzie.

Vizsla Runa in haar autogordel voorin de hondenbus

Runa zit veilig in haar autotuig.

Wanneer?

– Ik loop van maandag tot en met vrijdag, anderhalf uur lang, in de ochtend.

– Mijn persoonlijke deadline om te starten met de hondenwandeling is tien uur. Meestal begin ik dus nog vroeger.

Border Collie en Schapendoes rennen op een strandje

Heerlijk samen badderen en rennen.

Je hond wordt opgehaald tussen half negen en kwart voor tien. Het precieze ophaaltijdstip verschilt per keer. Dit is afhankelijk van de bezetting, de temperatuur en het uitlaatgebied waar ik die dag ga lopen. Het is dan ook niet mogelijk een (vast) ophaaltijdstip af te spreken.
– Omdat ik je hond al om half negen kan komen halen, dient hij voor half negen uitgelaten te zijn en gegeten te hebben.

Waarom loopt Mee Met Bobby ’s ochtends?

Misschien vraag je je af waarom ik de honden niet op een ‘gerieflijker’ tijdstip uitlaat (ergens tussen de middag bijvoorbeeld). De ochtend is beter, omdat ook op hete dagen de temperatuur dan nog altijd te doen is voor de honden. Voor de grote hitte zijn wij het bos uit, zeker als we dan ook nog eens extra vroeg beginnen op zo’n warme dag.


Bovendien zijn honden bij uitstek ‘ochtendmensen’. Na zo’n vermoeiende tocht door de bossen liggen ze verder de hele middag te slapen. Ik sluit hier aan bij de filosofie van hondenfluisteraar Cesar Millan, die stelt dat elke dag in het leven van de hond dient te beginnen met een flinke dosis beweging. Met lekker sporten dus!

Moet ik per se een vaste dag kiezen?

Nee hoor, je kunt me ook op flexibele basis inschakelen. Al wil je je hond maar heel af en toe mee laten gaan, geen probleem. Wanneer je niet voor vaste ochtenden kiest, kan ik echter niet garanderen dat ik die dag nog plek heb.

Waarmee is Mee Met Bobby je niet van dienst?

– Ik laat geen honden individueel uit. Voor ‘een ommetje in de wijk tussen de middag’ of ’s avonds nog even laten plassen’ ben je bij mij aan het verkeerde adres.
– Mee Met Bobby is geen pension. Dat wil zeggen dat de honden niet bij mij thuis kunnen overnachten.

Wat kost het?

Mee Met Bobby werkt met strippenkaarten voor tien wandelingen. Zo’n strippenkaart kost 185 euro. Dus: voor 18,50 euro per keer is je hond de hele ochtend onder de pannen. Klik hier voor meer informatie over het tarief.

Hoe zit het met de Corona veiligheid?

– Ik haal je hond direct bij de voor- of achterdeur op, dus min of meer buiten. De deur raak ik alleen aan met plastic handschoenen of mijn elleboog.

– Ik breng mijn eigen riem en halsband mee. Zo houden we onze spullen gescheiden.

– Zie ik je bij de deur, dan hebben we alleen contact op meer dan anderhalve meter.

Meer in het algemeen, leeft ons huishouden al vanaf het begin van de Corona crisis geΓ―soleerd. Boodschappen en benodigdheden laten we bezorgen. We gaan niet naar de kapper. Familie en vrienden zien we bewust heel weinig en alleen buiten. Olle en ik zijn allebei gevaccineerd en geboosterd. Aan onze topsportlijven op deze manier al twee jaar geen Corona en dat houden we graag zo.

De Hondenman hondentraining in het bos, met een groepje cursisten, leggen we steeds stil tijdens lockdowns. Ik tel mijn zegeningen en ben al lang blij dat ik met mijn uitlaatservice veel voor baasjes kan betekenen. Want een hond die een ochtend Mee Met Bobby is geweest? Die ligt de rest van de dag heerlijk te maffen.

Welke honden kunnen mee?

– Mee Met Bobby loopt alleen met honden die sociaal zijn naar andere honden toe. Ik heb ervoor gekozen om mijn uitlaatservice geen plek te laten zijn voor het rehabiliteren van onvoldoende gesocialiseerde honden. Zulke honden toch meenemen, zou betekenen dat mijn andere klanten eronder te lijden hebben. En iedere Mee-Met-Bobby-wandeling moet fijn en zo rustig mogelijk zijn, voor iedere hond die meegaat.

– Je hond moet bijblijven, want hij moet in principe los kunnen lopen. Natuurlijk heb ik een heel scala aan trucjes om het groepje bij elkaar te houden, maar bij sommige honden werkt zelfs het opentrekken van die complete truckendoos niet. Bijvoorbeeld omdat het jachtinstinct de overhand heeft of omdat de hond te angstig is en snel schrikt.


Omdat goed sociaal gedrag en goed bijblijven cruciaal zijn voor het veilig uitlaten van de honden, selecteer ik hier streng op. De uitkomst van een proefwandeling is dan ook nogal eens dat een hond niet Mee Met Bobby kan.

Zijn er medische en praktische vereisten?

– Ik neem geen bejaarde honden mee. Het tempo ligt te hoog voor ouden van dagen.
– Is je reu ouder dan anderhalf jaar? Dan moet hij gecastreerd zijn om mee te mogen.
– Teven kunnen tijdens hun loopsheid niet mee.

– Je hond moet jaarlijks de cocktailinenting krijgen en de extra enting tegen kennelhoest. Ook moet hij regelmatig ontwormd en ontvlooid worden.
– Ook al loopt Mee Met Bobby met je hond, wees er goed van doordrongen dat je als baasje nog steeds de wettelijke verantwoordelijkheid hebt over de hond. Je bent aansprakelijk voor schade aan mensen, dieren en zaken.
– Je dient daarom WA-verzekerd te zijn. Vraag vooraf bij je verzekering na of je hond onder de dekking valt.

Wil je klant worden van de fijnste hondenuitlaatservice van Nijmegen?

– Stuur een mailtje via het contactformulier op deze site.

– Als ik plek heb voor een nieuwe hond, plannen we een gezamenlijke proefwandeling in het weekend of op een feestdag. Dit zijn dagen dat er geen reguliere Mee Met Bobby wandelingen zijn, dus dan kan ik me in alle rust helemaal richten op jouw hond.

– We spreken af in een druk bos en zoeken daar anderhalf uur lang bewust allerlei situaties op (die ik tijdens de gewone hondenwandeling juist probeer te vermijden).

– Omdat tijdens de proefwandeling alleen mijn eigen viervoeter Runa met ons meegaat, maak ik op een veilige manier een inschatting van het gedrag van je hond.

– Met grote precisie neem ik de RIVM-Corona-richtlijnen in acht. We lopen dan ook op ruime afstand van elkaar en ik raak je hond zo min mogelijk aan.

– Als alles goed gaat en je hond kan Mee Met Bobby, breng ik je viervoeter thuis in mijn busje. Check, dat is alvast 1 rustige ervaring met een hondenbusje.

– Voor de proefwandeling breng ik 18,50 euro in rekening. Dit is hetzelfde bedrag als voor een gewone wandeling.

Mee Met Bobby doet graag een stapje extra

– Na de wandeling bewerk ik je hond met de handdoeken uit mijn bus. Omwille van de hygiΓ«ne pak ik steeds een vers handdoekje. Zo probeer ik je hond zo schoon mogelijk af te leveren. Al kan ik geen wonderen verrichten natuurlijk.
– Ver van tevoren geef ik mijn vakantie en onderhoudsbeurten aan de bus door, zodat je alle tijd hebt om iets anders te regelen.
– Ik zet regelmatig foto’s op mijn Instagram-accounts @onskaat @run_along_runa en @meemetbobby