Waar?

– Ik haal honden op in Beek, Ubbergen, Berg en Dal, Heilig Landstichting en in het Nijmegen ten zuiden van de Waal (dus niet in Nijmegen-Noord).
– Mee Met Bobby wandelt nog eens ergens anders; in het bos rondom de Kuil, in het Groesbeekse bos, bij het Wylerbergmeer en in de losloopgebieden van Heumensoord en de Hatertse Vennen. Zo hebben de honden steeds iets anders te snuffelen.

Teckel en Bouvier lopen door herfst bos

Door loopgebied af te wisselen blijven de honden nieuwsgierig naar je route en is er dus meer aandacht.

Waarmee?

Met een keurig grijs busje. In de bus is het goed toeven, want:
– De bus beschikt over airco en een dakventilator.
– Sneeuw en ijs zijn geen probleem voor mijn busje, want ik heb winterbanden.
– Mee Met Bobby stelt eer in een schone bus. Van buiten, maar vooral ook van binnen. Daarom ben ik volcontinu aan het schoonmaken. Zo zitten de honden nooit in de haren en het zand van een ander.

Karin Lavrijsen in haar grijze hondenbus

De nieuwe bus met achterin 4 afgescheiden plekken en Runa op de passagierstoel.

– Bijzonder is dat iedere hond zijn eigen plek in de bus heeft. Er staan twee benches in, die geschakeld zijn opgesteld, zodat er in totaal vier afgescheiden plekken zijn. Mijn eigen hond Runa zit voorin de bus in haar tuigje. Doordat de honden van elkaar gescheiden zijn, is er in de Mee-Met-Bobby-bus nooit ruzie.

Vizsla Runa in haar autogordel voorin de hondenbus

Runa zit veilig in haar autotuig.

Wanneer?

– Ik loop op maandag tot en met vrijdag, anderhalf uur lang, van tien uur tot half twaalf ‘s ochtends.
Soms (bijvoorbeeld als het heet wordt) begin ik zelfs nog eerder dan tien uur en op die dagen ben ik dus ook wat eerder klaar met lopen.

Border Collie en Schapendoes rennen op een strandje

Heerlijk samen badderen en rennen.

Je hond wordt opgehaald tussen half negen en iets voor tienen. Het precieze ophaaltijdstip binnen deze anderhalf uur verschilt per keer. Dit is afhankelijk van de bezetting en het gebied waar ik die dag ga lopen. Het is dan ook niet mogelijk een (vast) ophaaltijdstip af te spreken.
– Omdat ik je hond al om half negen kan komen halen, dient hij voor half negen uitgelaten te zijn en gegeten te hebben.

Waarom loopt Mee Met Bobby ‘s ochtends?

Misschien vraag je je af waarom ik de honden niet op een ‘gerieflijker’ tijdstip uitlaat (ergens tussen de middag bijvoorbeeld). De ochtend is beter, omdat ook op hete dagen de temperatuur dan nog altijd te doen is voor de honden. Voor de grote hitte zijn wij het bos uit.
Bovendien zijn honden bij uitstek ‘ochtendmensen’. Na zo’n vermoeiende tocht door de bossen liggen ze verder de hele middag te maffen. Ik sluit met dit wandelschema aan bij de filosofie van hondenfluisteraar Cesar Millan, die stelt dat elke dag in het leven van de hond dient te beginnen met een flinke dosis beweging.

Moet ik per se een vaste dag kiezen?

Nee hoor, je kunt me ook op flexibele basis inschakelen. Al wil je je hond maar heel af en toe mee laten gaan, geen probleem! Wanneer je niet voor vaste dagen boekt, kan ik echter niet garanderen dat ik die dag nog plek heb.

Waarmee is Mee Met Bobby je niet van dienst?

– Ik laat geen honden individueel uit. Voor ‘een ommetje in de wijk tussen de middag’ of ‘s avonds nog even laten plassen’ ben je bij mij aan het verkeerde adres.
– Mee Met Bobby is geen pension. Dat wil zeggen dat de honden niet bij mij thuis kunnen overnachten.

Wat kost het?

Mee Met Bobby werkt met strippenkaarten voor tien wandelingen. Zo’n strippenkaart kost 185 euro. Klik hier voor meer informatie over het tarief.

Wil je klant worden van de leukste hondenuitlaatservice van Nijmegen?

– Je kunt me bereiken via het contactformulier op deze site.
– Als ik plek heb voor een nieuwe hond, plannen we een intakegesprek. Tijdens dit gesprek vraag ik je het een en ander over je hond.
– Na deze kennismaking volgt de proefwandeling van anderhalf uur.
– Zo’n proefwandeling heeft meerdere doelen: de hond in alle rust kennis laten maken met de bus, bekijken of de hond sociaal is en bijblijft (en dus of hij mee kan) en meer in het algemeen de hond een positieve en rustige ervaring bieden met mijn uitlaatservice.

Twee honden in een herfst bos

Ik en de hondjes lopen steeds ergens anders.

– Het kennismakingsgesprek en de proefwandeling vinden altijd plaats in het weekend of op een feestdag. Dit zijn dagen waarop er geen reguliere wandelingen zijn en ik dus alle tijd kan nemen om je hond te laten wennen aan mijzelf en aan het meegaan met de bus.
– Omdat tijdens de proefwandeling de enige andere hond mijn eigen Runa is, maak ik op een veilige manier een inschatting van het gedrag van je hond.
– Voor de proefwandeling breng ik 18,50 euro in rekening. Dit is hetzelfde bedrag als voor een gewone wandeling.

Welke honden kunnen mee?

– Mee Met Bobby loopt alleen met honden die sociaal zijn naar andere honden toe. Ik heb ervoor gekozen om mijn uitlaatservice geen plek te laten zijn voor het rehabiliteren van onvoldoende gesocialiseerde honden. Zulke honden toch meenemen, zou betekenen dat mijn andere klanten eronder te lijden hebben. En iedere Mee-Met-Bobby-wandeling moet fijn en zo rustig mogelijk zijn, voor iedere hond die meegaat.
– Je hond moet bijblijven, want hij moet in principe los kunnen lopen. Natuurlijk heb ik een heel scala aan trucjes om de groep bij elkaar te houden, maar bij sommige honden werkt zelfs het opentrekken van die complete truckendoos niet. Bijvoorbeeld omdat het jachtinstinct de overhand heeft.
– Omdat de bovenstaande twee punten het verschil maken tussen het al of niet veilig verlopen van een wandeling, selecteer ik hier streng op. Deze strenge selectie maakt deel uit van Mee Met Bobby’s streven naar kwaliteit.

Zijn er medische en praktische vereisten?

– Ik neem geen bejaarde honden mee. Het tempo ligt te hoog voor ouden van dagen.
– Ook neem ik geen ongecastreerde reuen ouder dan een jaar aan.
– Teven kunnen tijdens hun loopsheid niet mee.
– Je hond moet jaarlijks de cocktailinenting krijgen en de extra enting tegen kennelhoest. Ook moet hij regelmatig ontwormd en ontvlooid worden.
– Ook al loopt Mee Met Bobby met je hond, wees er goed van doordrongen dat je als baasje nog steeds de wettelijke verantwoordelijkheid hebt over de hond. Je bent aansprakelijk voor schade aan mensen, dieren en zaken.
– Je dient daarom WA-verzekerd te zijn. Vraag vooraf bij je verzekering na of je hond onder de dekking valt.

Is er nog extra service?

– Ik maak aan de halsband van de hond een penning met daarop mijn telefoonnummer. Mocht je hond er onverhoopt tussenuit glippen, dan kan hij altijd teruggevonden worden.
– Na de wandeling bewerk ik je hond met de handdoeken uit mijn bus. Omwille van de hygiĆ«ne pak ik steeds een vers handdoekje. Zo probeer ik je hond zo schoon mogelijk af te leveren. Al kan ik geen wonderen verrichten natuurlijk.
– Indien gewenst kan ik je hond eten geven.
– Ver van tevoren geef ik vakanties en onderhoudsbeurten aan de bus door, zodat je alle tijd hebt om iets anders te regelen.
– Ik zet regelmatig foto’s op mijn Instagram-accounts @onskaat @run_along_runa en @meemetbobby
Altijd leuk om je hond in actie te zien!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for run_along_runa needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page